Pravila privatnosti

Pravila o zaštiti podataka i privatnosti

PharmaVision Solutions j.d.o.o., Crvenog Križa 25, 10000 Zagreb, OIB: 74956969434 (PHV Solutions), poštuje privatnost i štiti osobne podatke svojih korisnika, poslovnih partnera ili drugih osoba s kojima ostvaruje poslovnu suradnju, a čije osobne podatke prikuplja i procese u svom svakodnevnom poslovanju. Pravila o zaštiti podataka i privatnosti temeljni su dokument koji opisuje svrhu i ciljeve prikupljanja, obrade i upravljanja osobnim podacima, te osiguravanje odgovarajuće razine zaštite podataka (u daljnjem tekstu: „Pravila“). Kako bi se osigurala poštena i transparentna obrada, Yalla International d.o.o. pruža jasne informacije o obradi i zaštiti osobnih podataka koje prikuplja i obrađuje te omogućuje jednostavno praćenje i upravljanje osobnim podacima i privolama. Pravila su sastavljena u skladu s važećim propisima, Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine 42/18) . Yalla International d.o.o. imenovao je službenika za zaštitu podataka kojeg možete kontaktirati na e-mail adresu info@phv-solutions.com ili poštom na adresu Crvenog Križa 25, 10000 Zagreb.

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

1.1. Dok posjećujete našu web stranicu i web shop
Možete posjetiti našu web stranicu i trgovinu bez davanja bilo kakvih podataka o sebi. U tom slučaju prikupit ćemo tehničke pristupne podatke koje će vaš preglednik automatski prenijeti na naše poslužitelje prilikom pregledavanja naših web stranica. Pristupni podaci uključuju sljedeće informacije: – vrijeme i datum pristupa – adresu web stranice kojoj ste pristupili i kojoj pristupate – sadržaj zahtjeva (adrese i nazivi traženih datoteka) – informacije o korištenom pregledniku i operativnom sustavu (verzije, jezične postavke) – online identifikacijski podaci (npr. IP adresa, identifikacija uređaja, ID-ovi sesije) – poruke o pogrešci, ako je primjenjivo (ako se traženi sadržaj ne može prikazati) – zadnja posjećena stranica na kojoj ste putem poveznice preusmjereni na našu stranicu Kada posjetite našu web stranicu, vaši pristupni podaci bit će automatski pohranjeni u log datotekama naših poslužitelja(a) i naknadno anonimizirani skraćivanjem ili brisanjem vaše IP adrese. Nakon ovog postupka više neće biti moguće donositi zaključke o vašoj osobi na temelju datoteka dnevnika poslužitelja. Također, kada posjetite našu web trgovinu, prikupljat ćemo i podatke koje izravno ustupite koristeći dostupne funkcije. Na primjer, saznat ćemo koji vas proizvodi zanimaju kada koristite funkciju pretraživanja.
1.2. Pravila o kolačićima (‘kolačići’)
Web stranice i trgovina PHV SOLUTIONS koriste kolačiće s ciljem poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva. Kolačić je standardizirana tekstualna datoteka koju vaš web preglednik pohranjuje na vaše računalo u vremenskom razdoblju koje odredi davatelj kolačića. Kolačići omogućuju lokalnu pohranu informacija kao što su jezične postavke, sadržaj košarice i privremene identifikacijske značajke koje se mogu pozvati tijekom sljedećih posjeta web stranici kako bi se vratile odgovarajuće postavke koje je korisnik odabrao tijekom prethodne posjete. Ove informacije mogu biti spremljene samo ako vi kao korisnik to omogućite. Web stranice i trgovine ne mogu pristupiti vašim podacima bez vašeg dopuštenja i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Prilikom prvog posjeta našoj web stranici i web trgovini samostalno ćete odabrati razinu kolačića koju želite pohraniti na svoje računalo i na taj način u potpunosti upravljati procesom korištenja kolačića. Možete pregledati i izbrisati kolačiće koji se koriste u sigurnosnim postavkama vašeg preglednika. Možete konfigurirati postavke preglednika prema svojim željama i, na primjer, odbiti prihvaćanje kolačića treće strane ili bilo koje kolačiće uopće.
1.3. Tijekom predavanja izvršite narudžbu u web shopu
Prikupljat ćemo podatke o proizvodima koje naručite, kao i podatke prikupljene izravno u vezi s ispunjavanjem vaših narudžbi. Podaci za izvršenje naloga su sljedeći: – informacije o naručenim proizvodima, kao što su brojevi artikla i veličina – ime i prezime – adresu za dostavu robe – email adresa – broj mobitela na koji se možete obratiti radi dostave – Informacije o plaćanju – podatke o povratima i reklamacijama (npr. razlozi povrata, obavijest o nedostacima) – brojevi naloga – brojeve za praćenje pošiljke – naziv tvrtke i kontakt osoba, adresa tvrtke i OIB (ako ste zatražili R1 račun) Čak i ako napravite nekoliko narudžbi kao gost i koristite identične matične podatke, naši će sustavi zadržati vaše podatke u jedinstvenom zapisu podataka o kupcima kako bi se olakšalo održavanje naše baze podataka o kupcima a.
1.4. Kada nas kontaktirate
Prikupljat ćemo podatke za komunikaciju koje ispunite kada nas kontaktirate putem obrasca za kontakt na našoj web stranici, e-mailom, telefonom ili na drugi način. Ovisno o kanalu koji koristite, to može uključivati npr. kontakt podaci (npr. e-mail adresa ili teljedan broj) i sadržaj vaše poruke. Telefonski razgovori sa servisom PHV SOLUTIONS za korisnike se ne snimaju niti se drugi razgovori šalju na brojeve telefona PHV SOLUTIONS. Također ćemo koristiti ponude društvenih mreža kao što su Facebook i Instagram za interakciju s našim klijentima. Imajte na umu da PHV SOLUTIONS nema utjecaja na uvjete pružanja usluga društvenih mreža ili njihovu politiku obrade podataka. Stoga svakako provjerite osobne podatke koje nam dostavljate putem društvenih mreža.
1.5. Kada se prijavite za primanje biltena
Ako ste se prijavili na PHV SOLUTIONS newsletter, pohranit ćemo vaše podatke (e-mail adresu) koje ste dali u tu svrhu za slanje newslettera. Možete se odjaviti s našeg newslettera u bilo kojem trenutku. Da biste otkazali pretplatu, koristite poveznicu za odjavu na dnu svakog newslettera.
1.6. Kada unesete svoju adresu e-pošte na stranici za naplatu ili naplatu
E-mail adresa će se automatski spremiti i koristiti za slanje automatskog podsjetnika o napuštenoj košarici. U bilo kojem trenutku možete odustati od primanja ove e-pošte klikom na “nemoj koristiti moju e-poštu”. Ako imate pitanja ili želite brisanje svojih podataka, kontaktirajte info@Phv-solutions.com.

NAČINI KORIŠTENJA PRIKUPLJENIH PODATAKA

2.1. Posjet web stranici i trgovini
Kada posjetite i pregledavate web stranicu i trgovinu, obradit ćemo podatke o pristupu, log datoteke poslužitelja i kolačiće koji se prikupljaju u ovom kontekstu kako bismo vam našu web stranicu, njezin sadržaj i funkcionalnosti koje koristite učinili dostupnima te osigurali stabilnost i sigurnost našeg IT sustava i baza podataka. podaci. Pravni okvir za zakonitost obrade podataka prilikom posjeta web stranicama i kupnje je Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6. stavak 1. alineja f – obrada nužna za legitimne interese – tehnička dostupnost web stranice.
2.2. Naručivanje proizvoda i izvršenje kupoprodajnih ugovora
Vaše podatke obrađujemo kako bismo izvršili ugovore koje smo sklopili s vama i kako bismo vam pružili usluge i proizvode koje ste zatražili. Svrha obrade temelji se prvenstveno na specifičnom sadržaju ugovora. Dodatne pojedinosti o svrsi obrade podataka možete pronaći u Općim uvjetima korištenja web trgovine. Pravni okvir za zakonitost obrade podataka prilikom obrade narudžbe i izvršenja kupoprodajnog ugovora je Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6. stavak 1. podstavak b. – obrade potrebne za sklapanje i izvršenje ugovora.
2.3. Korisnička podrška i komunikacija unutar odnosa s postojećim kupcima
Vaše podatke obrađujemo u svrhu pružanja korisničke podrške u korištenju web stranica i web trgovine. To može uključivati sljedeće, npr. – obrada vaših zahtjeva koje ste poslali našoj korisničkoj službi – uslužna komunikacija nekomercijalne prirode (npr. sigurnosne informacije i tehnička podrška) Pravni okvir za zakonitost obrade podataka prilikom obrade narudžbe i izvršenja kupoprodajnog ugovora je Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6. stavak 1. podstavak b. – obrade potrebne za sklapanje i izvršenje ugovora.
2.4. Obrada plaćanja
Ovisno o odabranom načinu plaćanja, podaci potrebni za plaćanje bit će proslijeđeni ugovornom partneru koji izvršava plaćanje. Pružatelj usluge naplate prikuplja podatke unutar vlastite aplikacije, u kojem slučaju vrijede obavijesti o privatnosti pružatelja usluge. PHV SOLUTIONS nema pristup podacima potrebnim za plaćanje, niti ih pohranjuje. Prijenos Vaših podataka vanjskim pružateljima platnih usluga temelji se na Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6. stavak 1. alineja b – obrada potrebna za zaključenje i izvršenje ugovora.
2.5. Interno marketinško istraživanje, optimizacija i poboljšanje ponude
Podatke koje unesete (npr. podatke o naručenim proizvodima, povrate) koristit ćemo za interne statističke svrhe i za potrebe istraživanja tržišta. Prije upotrebe podatke ćemo anonimizirati uklanjanjem svih osobnih podataka, npr. zamijeniti vaše ime i druge podatke prikladne za identifikaciju nasumičnim podacima. Na taj način možemo mjeriti koje su stranice naše web trgovine i proizvodi popularni, koje uređaje naši korisnici općenito koriste i iz kojih regija posjećuju našu web stranicu. Prikupljeni podaci pomažu nam da kontinuirano optimiziramo postojeću ponudu i razvijamo nove funkcionalnosti i usluge. Pravni okvir za zakonitost obrade ove vrste podataka je Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamentamenta i Vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6. stavak 1. podstavak f – obrada potrebna za legitimne interese – poboljšanje funkcionalnosti web stranice i kvalitete ponude.

WEB ANALIZA

3.1. Google Analytics
Naša web stranica koristi funkciju web analize “Google Analytics” koju pruža Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD (‘Google’). Google Analytics koristi kolačiće koji vrijede 14 mjeseci za prikupljanje vaših pristupnih podataka kada posjetite našu web stranicu. Google u tu svrhu objedinjuje pristupne podatke u pseudonimizirane korisničke profile i prenosi ih na Google poslužitelj koji se nalazi u SAD-u nakon prve anonimizacije vaše IP adrese. Stoga ne možemo utvrditi koji su korisnički profili povezani s određenim korisnikom. To znači da ne možemo utvrditi niti utvrditi kako koristite našu web stranicu na temelju podataka koje prikuplja Google. Osim toga, Google koristi zaštitu privatnosti za EU-US Privacy Shield (LINK: https://www.privacyshield.gov/) u slučaju da se osobni podaci šalju u SAD u iznimnim slučajevima. Google stoga jamči europska načela privatnosti podataka prilikom obrade podataka u SAD-u. Google će u naše ime koristiti podatke prikupljene kolačićima kako bismo mogli analizirati korištenje naše web stranice i webshopa te formirati izvješća o aktivnostima i korištenju naše web stranice. Za više informacija pogledajte Pravila o privatnosti usluge Google Analytics. (POVEZNICA: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr) U bilo kojem trenutku možete isključiti Googleovu web analitiku pomoću jedne od sljedećih opcija: – možete postaviti svoj preglednik da blokira Google Analytics kolačiće – možete prilagoditi svoje Google postavke oglasa u Googleu – dodatak za odjavu možete instalirati na sljedećoj poveznici: opt-out usluge Google Analytics (LINK: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/) Pravni okvir za zakonitost obrade ove vrste podataka je Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR, članak 6. stavak 1. podstavak f – obrada potrebna za svrhe legitimnih interesa – analiza načina na koji korisnici koriste web stranicu.
3.2. Facebook
U marketinške svrhe, naša web stranica koristi takozvane oznake konverzije i ponovnog ciljanja (Facebook pixels) društvene mreže Facebook, usluga Facebook Inc, 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, SAD (‘Facebook’). Koristimo Facebook piksele za analizu opće upotrebe naših web stranica i učinkovitosti Facebook oglasa (‘konverzija’). Također koristimo Facebook piksele kako bismo vam prikazali prilagođene oglase na temelju vašeg interesa za naše proizvode (‘ponovno ciljanje’). U tu svrhu Facebook obrađuje podatke prikupljene na našim web stranicama putem kolačića i sličnih tehnologija. Facebook može poslati podatke prikupljene u ovom kontekstu na analizu na poslužitelj koji se nalazi u SAD-u gdje su podaci pohranjeni. Facebook koristi zaštitu privatnosti za područje EU-SAD u slučaju slanja osobnih podataka u SAD, tzv. Privacy Shield (LINK: https://www.privacyshield.gov/) Ako ste se registrirali na Facebooku i postavili postavke privatnosti svog Facebook računa, Facebook može dodatno povezati podatke prikupljene o vašem posjetu našoj web stranici s vašim Facebook računom i koristiti ih za postavljanje ciljanih Facebook oglasa. U svakom trenutku možete pregledati i promijeniti postavke privatnosti svog Facebook profila. Ako odustanete od obrade podataka od strane Facebooka, Facebook će prikazati samo opće Facebook oglase koji nisu odabrani na temelju podataka prikupljenih o vama. Detaljnije informacije o načinu obrade koju provodi Facebook možete pronaći u Facebookovim pravilima o privatnosti. (LINK: https://www.facebook.com/about/privacy/)
3.3. Google AdWords i AdWords remarketing
Naša web stranica koristi Googleove usluge ‘AdWords praćenje konverzija’ i ‘AdWords remarketing’. Korisničke radnje koje definira PHV SOLUTIONS (kao što su klikovi na oglase, prikazi stranica, preuzimanja datoteka) bilježe se i analiziraju pomoću ‘AdWords praćenja konverzija’. Koristimo ‘AdWords ponovni marketing’ kako bismo vam predstavili prilagođene oglase za naše proizvode na web stranicama Google partnera. Obje ove usluge koriste kolačiće i slične tehnologije u tu svrhu. Google može poslati podatke prikupljene u ovom kontekstu na analizu na poslužitelj koji se nalazi u SAD-u gdje se podaci zatim pohranjuju. Google koristi zaštitu privatnosti za EU-US Privacy Shield (LINK: https://www.privacyshield.gov/) u slučaju slanja osobnih podataka u SAD i jamči europska načela privatnosti podataka u SAD-u. Ako imate Google račun, Google može, ovisno o postavkama vašeg Google računa, povezati vaš web preglednik i povijest aplikacije s vašim Google računom i koristiti podatke s vašeg Google računa za prilagođavanje oglasa. Ako ne želite ovu vezu na svoj Google račun, morate se odjaviti sa svog Google računa prije nego što pristupite našoj web stranici. Možete se isključiti iz obrade osobnih podataka za prilagođene online oglase na Google oglašivačkoj mreži nabilo kada pomoću jedne od sljedećih opcija: – Google postavke prilagodbe oglasa (LINK: https://www.support.google.com/ads/answer/7029158) možete instalirati Googleov besplatni dodatak za isključivanje (LINK: http://www.google.com/settings/ads/plugin) za Firefox, Internet Explorer ili Chrome (ne radi za mobilne preglednike) – možete isključiti prilagođene Google oglase i oglase brojnih drugih pružatelja usluga koji sudjeluju u inicijativi ‘Vaš online izbor’ na web stranici http://www.youronlinechoices.eu Imajte na umu da ako se isključite iz prilagođenog oglašavanja, Google prikazuje samo općenite oglase koji nisu odabrani na temelju vaših prikupljenih pristupnih podataka.

SLUČAJEVI U KOJIM ĆEMO DIJELJITI OSOBNE PODATKE

U osnovi, dijelit ćemo vaše podatke samo ako: – izričito ste pristali na to u skladu s člankom 6. stavak 1. alineja a Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR – dijeljenje je potrebno prema članku 6. stavku 1. podstavku f kako bi se uspostavili, ostvarili ili obranili pravni zahtjevi i nema razloga pretpostaviti da imate prevladavajući legitimni interes da ne dijelite svoje podatke – dijeljenje je potrebno kako bismo ispunili zakonsku obvezu iz članka 6. stavka 1. podstavaka c ili e, Opće uredbe o zaštiti podataka GDPR, osobito ako smo obvezni dati informacije javnom tijelu – dijeljenje je dopušteno zakonom i potrebno prema članku 6. stavku 1. podstavku b Opće uredbe o zaštiti podataka, GDPR kako bismo izvršili ugovor s vama ili poduzeli radnje prema vašem zahtjevu prije sklapanja ugovora. Neke od ovdje opisanih obrada podataka mogu provoditi vanjski pružatelji usluga koji djeluju u naše ime. Pružatelji usluga spomenuti u ovom dokumentu mogu uključivati računalne centre koji pohranjuju i održavaju naše web stranice i baze podataka, pružatelje IT usluga koji održavaju naše poslovne sustave, kao i konzultantske tvrtke. Ako i u mjeri u kojoj dijelimo podatke s našim pružateljima usluga, ti se podaci mogu koristiti samo u svrhu pružanja njihovih usluga. Obrada vaših podataka od strane ugovornih pružatelja usluga odvijat će se u okviru obrade i izvršenja vaše narudžbe u skladu s člankom 28. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća – Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR. Ugovorni pružatelji usluga pažljivo su odabrani poslovni partneri. Ugovorno su vezani našim uputama, provode odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu prava ispitanika i podliježu našem redovitom nadzoru.

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI PODACI

Osim ako nije drugačije navedeno ovdje, vaši podaci će biti pohranjeni samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje naših ugovornih ili zakonskih obveza ili svrhe za koju su podaci izvorno prikupljeni ili onoliko dugo koliko imamo legitiman interes za pohranu takvih podataka. U svim drugim slučajevima, vaši osobni podaci bit će izbrisani, osim podataka koje moramo čuvati u skladu sa zakonskim rokovima čuvanja. Međutim, u takvim slučajevima ćemo ograničiti obradu podataka, odnosno vaši podaci će se koristiti samo u skladu sa zakonskim obvezama. Uobičajeno, podaci o vašoj narudžbi i plaćanju te drugi podaci, ako su primjenjivi, podliježu zakonskim obvezama čuvanja, stoga smo dužni čuvati takve podatke do deset godina. Čak i ako podaci ne podliježu zakonskim obvezama zadržavanja, možemo se suzdržati od brisanja vaših podataka u slučajevima dopuštenim zakonom i umjesto toga ograničiti njihovu obradu. To se posebno može primijeniti u onim slučajevima u kojima se ti podaci mogu tražiti za daljnju obradu ugovora ili za ostvarivanje prava ili u svrhu pravne obrane. Trajanje ograničenja obrade ovisit će o zakonskim rokovima zastare.

VAŠE PRAVO NA ZAŠTITU PODATAKA

U svakom trenutku možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka radi ostvarivanja svojih zakonskih prava na zaštitu podataka opisanih u nastavku (kontakti gore u uvodnom tekstu). Uvijek imate pravo dobiti informacije o našoj obradi vaših osobnih podataka. Prilikom davanja takvih informacija objasnit ćemo vam postupak obrade podataka i dati vam pregled vaših osobnih podataka koje pohranjujemo. Ako neki od podataka koje smo pohranili nije točan ili više nije aktualan, imate pravo zatražiti ispravak podataka. Također možete zatražiti brisanje podataka. Ako brisanje nije moguće u iznimnim slučajevima zbog drugih zakonskih odredbi, podaci će biti blokirani tako da budu dostupni samo za navedenu zakonsku svrhu. Također možete ograničiti obradu podataka, na primjer, ako smatrate da podaci koje pohranjujemo nisu točni. Imate pravo na prijenos podataka, odnosno na Vaš zahtjev dostavit ćemo Vam digitalnu kopiju osobnih podataka koje ste nam dostavili. Također imate pravo podnijeti pritužbu nadzorniku za zaštitu podatakay vlasti. Nadležno nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb, e-mail: azop@azop.hr.

PRAVO NA POVLAČENJE PRISTANE I PRAVO NA PRIGOVOR

Ukoliko želite iskoristiti svoje pravo na odustanak ili prigovor u nastavku, pošaljite obavijest Službeniku za zaštitu podataka na kontakt podatke navedene u uvodnom dijelu teksta.
7.1. Povlačenje privole (privole)
Članak 7. stavak 3. Opće uredbe o zaštiti podataka GDPR (EU) 2016/679 daje vam pravo da povučete bilo koju privolu (suglasnost) koju ste prethodno dali. To znači da ubuduće više nećemo nastaviti s obradom podataka koja se temeljila na vašem pristanku. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.
7.2. Prigovor na obradu vaših podataka
Ako vaše podatke obrađujemo na temelju legitimnih interesa u skladu s člankom 6. stavkom 1. podstavkom f Opće uredbe o zaštiti podataka GDPR (EU) 2016/679, imate pravo, temeljem članka 21., prigovoriti načinu na koji Vaše podatke obrađujemo ako za to postoje razlozi koji proizlaze iz specifičnosti Vaše situacije ili ako je prigovor usmjeren protiv izravnog oglašavanja.

SIGURNOST PODATAKA

Koristimo sve odgovarajuće tehničke mjere kako bismo osigurali sigurnost podataka, a posebno kako bismo zaštitili vaše podatke od rizika tijekom prijenosa podataka, kao i od neovlaštenog pristupa trećih strana. Ove mjere će se povremeno prilagođavati u skladu s najnovijim razvojem događaja. Kako bismo zaštitili osobne podatke koje unosite na našoj web stranici, koristimo protokol sigurnog prijenosa (SSL) koji šifrira vaše podatke tijekom prijenosa.

PROMJENE PRAVILA ZAŠTITE PODATAKA I PRIVATNOSTI (GDPR)

Pravila zaštite podataka i privatnosti ažurirat ćemo povremeno, prilikom prilagodbe novim verzijama web stranice i web trgovine ili kada dođe do promjena u zakonskoj regulativi. Materijalne promjene bit će dokumentirane u ovom dokumentu, a ako je potrebno, osigurat ćemo pristanak naših korisnika. Datum zadnje izmjene: 11.07.2023.

Menu